İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çukurova’dan Havadisler

Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin en köklü film festivallerinden olan Altın Koza Film Festivali gerçekleştirildi. Festival, eski ihtişamlı kortejlerinden, kalabalık katılımlarından ve coşkudan biraz uzakta da olsa kente değer katmaya devam etti. Umarım seneye pandemi gölge etmez de başka ihsan istemeyiz. Fakat film festivalinde eksik kalan coşku ihtiyacını karşılayacak bir festival önümüzdeki günlerde başlayacak. 14-17 Ekim arasında Çukurova Rock Festivali’nde “rock, festival ve kamp” havasına doyacağız gibi görünüyor.

“Coşku da film de karın doyurmuyor kardeşim” diyen Adanalılar da unutulmamış… 8-9-10 Ekim tarihlerinde Adana Lezzet Festivali başlıyor. Yöresel tatların yanı sıra gastronomiye dair birçok atölye çalışmasının olacağı festival hem göze hem mideye iyi gelecek cinsten. Kebap kokusu üstünüze sinene dek festival alanını terk etmemenizi öneririm.

***

Çukurova’nın yayın hayatına dair güzel haberler de gelmeye başladı. Adana’nın köklü gazetelerinden 5 OCAK Gazetesi, artık dijital dünyaya merhaba diyerek 5 OCAK TV’yi kurdu. Kentin sokağından il/ilçe meclislerine, ekonomisinden sporuna her alanda habere doyacağımız, sesimizi dünyaya duyuracağımız yeni bir mecramız daha oldu. Bu vesile ile 5 OCAK ailesini bir kez de buradan tebrik ederim

Çukurova ve Doğu Akdeniz Bölge basını adına diğer bir sevindirici haber ise bölgenin tek ekonomi dergisi İş’te Life Adana Dergisi’nden geldi. Yeni sayısını okuyucuyla buluşturan İş’te Life Adana dergisi içeriği ve özel röportajları ile kentte çok konuşulanlar arasına girdi.

***

Adana Devlet Tiyatro’sunda “Ben Anadolu” isimli övgüler alan bir de oyun önereyim. Tolga Çiftçi’nin yönettiği Güngör Dilmen’in yazdığı oyun tiyatroyu özleyenler için kaçırılmaz bir fırsat.

Son olarak güzel bir konser müjdesi ile havadisleri noktalayalım. Ünlü Rus müzisyen, piyanist Evgeny Grinko  21 Ekim’de Adana Çukurova Üniversitesi Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek. Özellikle “Valse” adlı şarkısıyla dünya üzerinde hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşan Grinko’nun konserini ben de merakla bekliyorum.

***

Toprağı kadar etkinlikleri de bereketli Çukurova’mdan bu haftalık havadislerim bunlar. Haftaya başka bir pencereden yine Çukurova’yı anlamaya ve anlatmaya çalışırız umarım.

Hanifi Aktaş

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir